Antena 3 CNN Life Culinar Reţetă pască poloneză cu glazură de ciocolată. Cum se face cea mai bună pască pentru masa de Paşte

Reţetă pască poloneză cu glazură de ciocolată. Cum se face cea mai bună pască pentru masa de Paşte

Pasca poloneză cu glazură de ciocolată este o reţetă delicioasă şi aromată de pască, care cucereşte prin gustul ei. Dacă vrei să încerci ceva diferit pentru masa de Paşte, încearcă această combinaţie delicioasă de brânza şi ciocolată.

DSC_0088
Sursa foto: Miremirc
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2022   •   10:00

Pasca poloneză constă într-un aluat de pandişpan uşor de pregatit, cu umplutură de brânza moale şi aromata. Glazura de ciocolată completează perfect combinaţia pentru acest desert de Paşte.

Ingrediente reţetă pască poloneză

Aluat pască poloneză

  • 150 g făina,
  • 75 g zahăr pudră,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarină moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahăr vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.

Umplutură pască poloneză

  • 500 g brânză de vaci,
  • 2 ouă,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahăr vanilat,
  • 1 lingură făina
  • 100 g stafide

Glazura pască poloneză

  • 3 linguri apă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingură unt.

Mod de preparare reţetă pască poloneză

Aluatul de pască poloneză cu glazură de ciocolată se face foarte uşor. Pentru a face aluatul trebuie să mixăm oul cu zahărul, apoi să adăugăm untul moale şi să mixăm bine, bine. Făina o alestecăm cu cacaua, zahărul vaniat şi cu praful de copt. 

Adăugăm laptele în amestecul cu ou şi mixăm. Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă. Peste ea, turnăm jumătate din compoziţie pentru pască poloneză cu glazură de ciocolată. Coacem, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 12 minute. 
În tot acest timp, pregătim şi brânza. Amestecăm într-un bol branza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat şi ouale, cu ajutorul mixerului. Adăugam apoi făina şi stafidele. Omogenizăm compoziţia.

Peste brânză turnăm restul de aluat, apoi nivelăm frumos şi introducem forma în cuptor, pentru încă 35 de minute. 

După cele 35 de minute, scoatem pasca poloneză cu grijă. O lăsăm să se odihnească şi îndepărtăm hârtia de copt după ce pasca s-a răcit complet. 

Când pasca poloneză s-a răcit complet, turnăm peste ea glazura de ciocolată. Pentru prepararea glazurii de ciocolată pentru pasca poloneză avem nevoie de un ibric, în care să punem toate ingredientele pentru glazură. 

×
Subiecte în articol: pască poloneză Paste
Citește mai multe din Culinar
» Vezi toate știrile din Culinar
Cele mai noi știri
Parteneri
x close