Pasca poloneză constă într-un aluat de pandişpan uşor de pregatit, cu umplutură de brânza moale şi aromata. Glazura de ciocolată completează perfect combinaţia pentru acest desert de Paşte.
Ingrediente reţetă pască poloneză
Aluat pască poloneză
- 150 g făina,
- 75 g zahăr pudră,
- 1 ou,
- 100 g unt/margarină moale,
- 150 ml lapte,
- 2 plicuri zahăr vanilat,
- 2 linguri cacao,
- 1 plic praf de copt.
Umplutură pască poloneză
- 500 g brânză de vaci,
- 2 ouă,
- 150 g zahar,
- 2 plicuri zahăr vanilat,
- 1 lingură făina
- 100 g stafide
Glazura pască poloneză
- 3 linguri apă,
- 4 linguri zahăr,
- 3 linguri cacao,
- 1 lingură unt.
Mod de preparare reţetă pască poloneză
Aluatul de pască poloneză cu glazură de ciocolată se face foarte uşor. Pentru a face aluatul trebuie să mixăm oul cu zahărul, apoi să adăugăm untul moale şi să mixăm bine, bine. Făina o alestecăm cu cacaua, zahărul vaniat şi cu praful de copt.
Adăugăm laptele în amestecul cu ou şi mixăm. Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă. Peste ea, turnăm jumătate din compoziţie pentru pască poloneză cu glazură de ciocolată. Coacem, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.
În tot acest timp, pregătim şi brânza. Amestecăm într-un bol branza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat şi ouale, cu ajutorul mixerului. Adăugam apoi făina şi stafidele. Omogenizăm compoziţia.
Peste brânză turnăm restul de aluat, apoi nivelăm frumos şi introducem forma în cuptor, pentru încă 35 de minute.
După cele 35 de minute, scoatem pasca poloneză cu grijă. O lăsăm să se odihnească şi îndepărtăm hârtia de copt după ce pasca s-a răcit complet.
Când pasca poloneză s-a răcit complet, turnăm peste ea glazura de ciocolată. Pentru prepararea glazurii de ciocolată pentru pasca poloneză avem nevoie de un ibric, în care să punem toate ingredientele pentru glazură.