Antena 3 CNN Life Culinar Cum facem ou de Paște cu fructe     

Cum facem ou de Paște cu fructe     

1 minut de citit Publicat la 23:52 26 Apr 2019 Modificat la 16:43 18 Ian 2024
o_1d9dmnl7gvlbq6mhm31p25tdv8.jpg

Această rețetă de pizza cu fructe și mascarpone în formă de ou de Paște vă va  face cu sigurantă vedetă familie de sărbători!  Ela Crăciun explică întregul procedeu. 

Timp de preparare: 20 minute 

Pentru blat: 
Ouă  
Zahăr(green sugar) 
Făină  

Pentru conținut:  
250 g căpșuni  
Fucte de pădure, dar se pot folosi orice alte fructe 
250 g de mascarpone 
50 g zahăr 
O linguriță esența vanilie sau rom  

La această rețetă nu se folosește praf de copt sau bicarbonat 
Se separă albușurile de glabenusuri, gălbenușurile se băț cu un pic se sare că să se desfacă. Albușurile se băț și ele spumă tare, apoi se adaugă tot zahărul, până zahurul e bine dizolvat și albușurile sunt o spumă lucioasă tare. Se ia un pic pe deget și se vede dacă mai este vreun pic de zahăr netopit. Se adaugă gălbenușurile și făină cernută.  
Se amestecă ușor de jos în sus cu o paletă prin mișcări ușoare 
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și ungeți o tavă, în care puneți amestecul pentru blat. Coaceți timp de 15 minute, până începe să prindă o culoare aurie.  
Lăsați să se răcească, și tăiați blatul în formă de ou de paște.  
Într-un blender amestecați mascarpone cu 50 grame de zahăr, esența de vanilie sau rom și capsunle. 
Aplicați cremă pe blat, și decorați în voie cu fructe. 


  

×
Etichete: Paste reteta
x close