Această rețetă de pizza cu fructe și mascarpone în formă de ou de Paște vă va face cu sigurantă vedetă familie de sărbători! Ela Crăciun explică întregul procedeu.
Timp de preparare: 20 minute
Pentru blat:
Ouă
Zahăr(green sugar)
Făină
Pentru conținut:
250 g căpșuni
Fucte de pădure, dar se pot folosi orice alte fructe
250 g de mascarpone
50 g zahăr
O linguriță esența vanilie sau rom
La această rețetă nu se folosește praf de copt sau bicarbonat
Se separă albușurile de glabenusuri, gălbenușurile se băț cu un pic se sare că să se desfacă. Albușurile se băț și ele spumă tare, apoi se adaugă tot zahărul, până zahurul e bine dizolvat și albușurile sunt o spumă lucioasă tare. Se ia un pic pe deget și se vede dacă mai este vreun pic de zahăr netopit. Se adaugă gălbenușurile și făină cernută.
Se amestecă ușor de jos în sus cu o paletă prin mișcări ușoare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și ungeți o tavă, în care puneți amestecul pentru blat. Coaceți timp de 15 minute, până începe să prindă o culoare aurie.
Lăsați să se răcească, și tăiați blatul în formă de ou de paște.
Într-un blender amestecați mascarpone cu 50 grame de zahăr, esența de vanilie sau rom și capsunle.
Aplicați cremă pe blat, și decorați în voie cu fructe.