Antena 3 CNN Life Culinar Rețetă fursecuri: Turtițele lui Moș Crăciun

Rețetă fursecuri: Turtițele lui Moș Crăciun

<1 minut de citit Publicat la 13:31 21 Dec 2015 Modificat la 13:31 21 Dec 2015
santa cookies.jpg
Sursa foto: Pixabay
 Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță din nou la vârsta când îl așteptau pe Moșul cu paharul de lapte și prăjiturele atunci când mireasma fursecurilor calde se va răspândi în bucătărie... Sunt crocante la exterior, moi în mijloc, foarte aromate și ușor sclipitoare. Din cantitățile menționate în rețetă ies cca 50 de bucăți.

Avem nevoie de:
100 g stafide, 150 g curmale fără sâmbrui, 50 g amestec de alte fructe deshidratate sau confiate ( merișoare, vișine, caise, prune, etc), un pumn de nuci, coaja unei portocale, 250 -270 g făină albă, o linguriță rasă bicarbonat sau o jumătate de pachețel praf de copt, 3 linguri cu vârf de zahăr pudră, 4 pliculețe de zahăr vanilat, jumătate de pachet unt, 4 linguri apă sau lapte, 2 căni zahăr tos cu cristale cât mai mari, 50 de ornamente mici din zahăr sau 150 de perluțe pentru ornat tortul. Pentru ”lipici”: 2 linguri zahăr pudră cernut și o linguriță suc de lămâie.

Continuarea pe monitorulsv.ro.

×
Etichete: Mos Craciun reteta
x close