Ingrediente reţetă drob miel pentru Paşte
- 600 g organe de miel sau porc
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 50 ml ulei
- sare, piper
- 2 felii de pâine înmuiate şi stoarse
- o legatură bună de verdeaţă (pătrunjel, mărar)
- 1-2 ouă crude
Mod de preparare reţetă drob miel pentru Paşte
Reţetă drob miel pentru Paşte. Se iau organele şi se spală foarte bine. După ce sunt spălate foarte bine, acestea se pun într-o tigaie şi se călesc împreună cu usturoiul şi ceapa. În acest mod de gătire, organele nu devin seci şi tari.
Verdeaţa se spală foarte bine şi se toacă mărunt. După ce s-a tocat verdeaţa, se pune peste organe, alături de ouăle care se adaugă şi ele peste verdeaţă. Compoziţia obţinută se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă totul foarte bine.
Întreaga compoziţie se pune într-o tavă termoizolantă şi se tapetează cu ulei şi pesmet. Tava se pune la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 60 de minute. Drobul de miel este gata atunci când acesta se desprinde de pe marginea formei şi este rumen.