Antena 3 CNN Life Culinar REȚETĂ DE CRĂCIUN. Cum faci cel mai delicios lebăr de casă

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Cum faci cel mai delicios lebăr de casă

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 16:00 21 Dec 2018 Modificat la 16:00 21 Dec 2018
o_1dss2gq9d1cqs1qq01qtjnt31br4b.jpg
Foto: Antena3.ro

REȚETĂ DE LEBĂR. Ingrediente:
- 1 ficat porc
- 2 plămâni
- 1 splină
- 200 g carne grasă de pe guşa porcului
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

REȚETĂ DE LEBĂR. Mod de preparare:
Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.

Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Sursa: Unica.ro

×
Etichete: reteta
x close