A venit toamna, gemul e deja în borcane. Dar parcă e păcat să rămână acolo şi să nu ne aducem aminte de gusturile copilăriei. Unele dintre cele mai populare fursecuri din copilărie erau cornuleţele cu gem, fragede şi delicioase, la care se întrebuinţa untura de porc.
Dar pentru că nu toată lumea suportă gustul de untură, vă propune o reţetă adaptată, dar la fel de bună, cu aromă uşoară de unt.
La umplutură nu trebuie să vă limitaţi la gem, puteţi folosi şi rahat sau nuci mărunţite.
Ingrediente cornuleţe cu gem:
- Smantana 20% grasime 200 g
- Unt 200 g
- Drojdie uscata 1 lingurite sau o bucatica de drojdie proaspata
- Faina 500 g (folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini)
- Umplutura 300 g
- Zahar pudra 300 g
Vezi modul de preparare pe
lalena.ro.