Ciocolata caldă este băutura preferată de majoritatea oamenilor în sezonul rece.
Dulce, cremoasă și aromată, ciocolata caldă este nelipsită în perioada iernii, integrându-se perfect în atmosfera sărbătorilor.
Deși există numeroase variante în comerț, care se pot prepara rapid, o băutură pregătită în casă va fi întotdeauna alegerea perfectă.
În general, ciocolata caldă este obținută prin topirea ciocolatei în lapte, adăugând zahăr și alte ingrediente după gust.
Citește și: Siropul pe care preoții îl consumă pentru îmbunătățirea vederii. Se prepară de sute de ani în mănăstiri
Iată o rețetă puțin mai specială de ciocolată caldă, cu ingrediente care fac ca această băutură să fie delicioasă.
Ingrediente:
Cantitățile sunt potrivite pentru două căni de ciocolată caldă, acestea putând fi dublate în funcție de numărul de persoane.
Ingredientul care face diferența și pe care puține gospodine știu să-l pună în această compoziție este cafeaua, care potențează aroma ciocolatei.
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță cafea
- 300 ml lapte
- 100 ml frișcă lichidă neîndulcită (de bună calitate)
- 120 grame de ciocolată (cu peste 70% conținut de cacao)
- frișcă bătută/ bezele pentru ornat (opțional)
Se pune la fiert laptele, peste care se adaugă frișca lichidă, zahărul și lingurița de cafea. Când această compoziție începe să fiarbă, se adaugă ciocolata tăiată bucățele și se lasă la foc mic până când aceasta se topește perfect, amestecând constant.
Compoziția se toarnă în căni și se decorează cu frișcă sau bezele. Rezultatul? O ciocolată caldă fină, cremoasă și delicioasă!