REȚETĂ. Bucătarul Uica Mihai a explicat cât de ușor se pot face clătitele cu mălai, chiar și pentru cei care sunt începători.
REȚETĂ. Mai mult, nici nu e nevoie de multe ingrediente și sunt delicioase.
REȚETĂ. “Trebuie să iei un chil de făină de mălai grisat, să îl amesteci cu jumătate de kilogram de făină albă, o linguriţă vârfuită de sare, un strop de piper şi un strop de cimbru uscat, zece ouă proaspete, un pliculeţ de praf de copt, un litru de lapte proaspăt şi un sfert de litru de sifon. Să îţi iasă frecând cu telul un aluat ca pentru clătite obişnuite, doar puţin mai gros.
REȚETĂ. Şi ungând o tigaie cu unt amestecat cu ulei, să tipăreşti clătite rumen- aurii pe care le ungi cu mujdei de usturoi apoi trânteşti peste ele urdă cu dosul lingurii, ori razi neşte niscaiva, ceva brânză de care ai la îndemână. Eu am o urdă bună ca untul şi o să mai adaug şi mărar tocat fin. Şi împăturite, clătitele astea numite la noi scoverzi de cucuruz, se cuvine a fi bincuvântate cu un păhăruţ de răchie bună, ca să meargă unse pe gâtlej”, spune bucătarul.