Prăjitura cu mălai se prepară foarte ușor, așa că ai toate șansele să îți iasă din prima.
Mălai Dulce. Ingrediente
- 150 grame mălai extra
- 50 grame griș
- 3 ouă mari
- 450 grame iaurt foarte gras
- 50 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 150 grame de zahăr tos
Mălai Dulce. Mod de preparare
Într-un castron încăpător se amestecă mălaiul, grișul și praful de copt.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, se pun gălbenușurile, zahărul tos și iaurtul, apoi se amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer. Treptat, se adaugă în compoziție uleiul și laptele.
După ce s-au omogenizat ingredientele, se lasă la oparte mixerul și se continuă cu un tel. Se încorporează compoziția obținută din mălai, griș și praftul de copt. Se amestecă foarte bine până când ingredientele uscate s-au unit perfect cu cele umede într-o compoziție fină.