Ingrediente:
1½ ceaşcă de făină
3 linguri de cacao
1 ceaşcă de zahăr granulat
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
½ linguriţă de sare
1 linguriţă de oţet alb
1 linguriţă de esenţă de vanilie
5 linguri de ulei
1 ceaşcă de apă
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte până la 180 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tavă de prăjituri şi apoi se pun toate ingredientele uscate.
Se fac trei gropiţe în care se adăugă oţetul, uleiul şi esenţa de vanilie. Se toarnă apă şi se amestecă până se omogenizează bine. Atenţie la cocoloaşe! Dacă se formează, le puteţi zdrobi de pereţii tăvii folosind o lingură.
Compoziţia se băgă la cuptor timp de 35 de minute, după care se scoate şi se lasă la răcit.