Prăjiturile de post sunt la mare căutare în această perioadă, mai ales rețetele rapide, care nu implică mult efort și multe ingrediente.
Din fericire, există numeroase opțiuni pentru cei care respectă cu sfințenie Postul Mare și vor să-și potolească pofta de dulce.
În plus, cu puțină creativitate în bucătărie, cei care țin post se pot bucura de gusturi noi și savuroase.
Iată un exemplu de prăjitură rapidă de post, fără coacere și cu ingrediente simple.
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 100 g zahăr
- esență de vanilie
- o cană apă
- scorțișoară
- nucă
- un plic zahăr vanilat
- 500 grame biscuiți de post
Mod de preparare prăjitură rapidă de post: Se spală merele, se curăță de coajă și se rad. Se storc bine merele de zeamă și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei.
Se adaugă și zahărul și se amestecă bine. Se ține umplutura la foc mic, până când devine cremoasă. La final, se adaugă scorțișoara, esența de vanilie și o mână de miez de nucă.
Se pune apa într-un bol mic, peste care se adaugă zahărul vanilat, apoi se amestecă bine. Se scufundă pentru o secundă biscuiții în siropul aromat, apoi se pun într-o tavă potrivită.
Se întinde compoziția de mere peste stratul de biscuiți. Se acoperă cu un nou strat de biscuiți, peste care se adaugă mere.
La final, se pune ultimul strat de biscuiți, care poate fi decorat cu nuci caramelizate și puțin zahăr pudră. Este ideal ca prăjitura să fie lăsată peste noapte la frigider, însă poate fi consumată și imediat după ce este gata.