Antena 3 CNN Life Culinar PAȘTE 2017. Reţetă de pască. Cum se prepară pasca de orez pentru masa de Paști

PAȘTE 2017. Reţetă de pască. Cum se prepară pasca de orez pentru masa de Paști

<1 minut de citit Publicat la 11:42 05 Apr 2017 Modificat la 11:42 05 Apr 2017
o_1bcukeq1m16vb1emjue71ssb16a9d.jpg
Sursa foto: Pixabay

PAȘTE 2017. Reţetă de pască. Dacă dorești să-ți impresionezi invitații la masa de Paști, atunci trebuie să încerci această rețetă de pască de orez, extrem de gustoasă și pe toate gusturile.

PAȘTE 2017. Reţetă de pască. Ingrediente pască cu orez

aluat de cozonac,

1 pahar de orez,

4 pahare cu lapte,

zahăr după gust,

4 ouă,

1 lingura unt topit,

150 g stafide,

puţină vanilie,

sare.

PAȘTE 2017. Mod de preparare - pască de orez

Se fierbe orezul cu laptele şi vanilia (ca la orez cu lapte). Se adăugă sare. Când este gata se lasa să se răcească, apoi se adăugă zahărul, gălbenuşurile, untul, stafidele şi se amestecă bine. La sfârşit se pun albuşurile bătute bine.

Se întinde din aluat o foaie groasă cât un creion şi se aşează într-o tavă de copt. Din altă bucată de coca se face un sul lung şi gros de un deget care se aşază împrejurul formei (lipit de pereţii ei). Se întinde umplutură peste foaie fără să se acopere sulul aşezat împrejur.

Se mai fac două suluri din cocă care se aşază cruciş peste umplutură şi se ung cu puţin ou, după ce pasca a crescut puţin la loc călduţ. Se pune la cuptor să se coacă. Se scoate din formă după ce s-a răcit bine

Sursa: apropotv.ro

×
x close