Antena 3 CNN Life Culinar Până acum ai mâncat greșit usturoiul. Cum trebuie consumat, pentru a profita de beneficiile lui

Până acum ai mâncat greșit usturoiul. Cum trebuie consumat, pentru a profita de beneficiile lui

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 21:57 07 Dec 2016 Modificat la 21:57 07 Dec 2016
usturoi.jpg
Sursa foto: Pixabay

Usturoiul nu lipsește din nicio bucătărie. Dă o aromă incredibilă mâncării și are beneficii mari pentru sănătate. Cu toate acestea, trebuie să știi că l-ai consumat greșit până acum.

Pentru a te bucura la maximum de beneficiile sale, trebuie să respecți niște reguli. În primul rând, nu trebuie să îi prăjești, pentru că usturoiul gătit nu are niciunul dintre beneficiile usturoiului crud, potrivit girly.ro.

Amintește-ți să storci cățelul de usturoi și apoi să-l lași să se odihnească 5-10 minute la temperatura camerei pentru a stimula reacțiile enzimatice ce stimulează producția de alicină. După ce s-a format alicina, poți să gătești usturoiul timp de 10-15 minute la căldură medie, pentru a nu-și pierde în totalitate nutrienții.
 

×
Etichete: usturoi
x close