Antena 3 CNN Life Culinar Până acum ai făcut greşit pilaful. Uite cum se fierbe, de fapt, orezul

Până acum ai făcut greşit pilaful. Uite cum se fierbe, de fapt, orezul

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 12:46 21 Iul 2017 Modificat la 12:46 21 Iul 2017
o_1bli8k2fo10e713vcp9n14051ucs8.jpg
Sursa foto: Pixabay

În aparenţă, orezul se găteşte uşor, dar trebuie respectate câteva reguli-cheie. Încă de la început, e nevoie să ştiţi ce orez să alegeţi, în funcţie de ceea ce doriţi să gătiţi. 

Cel mai simplu mod de preparare, în stil indian, constă în fierberea orezului într-o cantitate mare de apă care clocoteşte. Este suficient să puneţi la fiert apă cu sare, să turnaţi orezul când fierbe apa, să amestecaţi bine, să aveţi grijă să nu se lipească şi dă îl lăsaţi să fiarbă în clocot, potrivit realitatea.net

Când orezul este fiert, se scurge şi se clăteşte imediat sub jet de apă călduţă, ca să opriţi fierberea şi să înlăturaţi amidonul care rămâne la suprafaţă şi care e vinovat de adunarea boabelor de orez în cocoloaşe.
 

×
Etichete: orez
x close