Antena 3 CNN Life Culinar Până acum ai făcut greșit mujdeiul de usturoi. AȘA se prepară

Până acum ai făcut greșit mujdeiul de usturoi. AȘA se prepară

<1 minut de citit Publicat la 13:41 04 Mai 2016 Modificat la 13:41 04 Mai 2016
garlic-1039563_640.jpg
Sursa foto: Pixabay

Renumitul farmacist şi fitoterapeut Ovidiu Bojor recomandă pentru combaterea şi tratarea parazitozelor intestinale mujdeiul de usturoi, consumat de trei ori pe săptămână, scrie bzi.ro.

Mujdeiul trebuie preparat astfel:

- Peste căţeii de la o căpăţână de usturoi, se pune o linguriţă de sare grunjoasă şi o linguriţă de miere de albine
- Se freacă bine în piua de lemn sau mojar de ceramică, până se obţine o pastă. Se pune apoi o lingură de ulei şi se freacă până se obţine o emulsie.
- La final se adaugă 1-2 linguri de oţet de mere şi se amestecă bine.

Preparat astfel, susţine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar şi consumat de către cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică. De asemenea, a două zi respiraţia nu mai miroase a usturoi.

×
x close