Rețeta pentru omleta de post este cunoscută foarte bine de cei care nu consumă în general alimente de origine animală, fiind o alternativă excelentă pentru cea clasică.
Astfel, în Postul Paștelui, cei care adoră să mănânce omletă la micul dejun se pot bucura de această variantă care nu conține ouă, însă este foarte gustoasă.
Se prepară chiar mai repede decât omleta clasică și este perfectă pentru masa de dimineață.
Iată cum se prepară omleta de post și care sunt ingredientele necesare.
Rețetă omletă de post
Ingrediente:
- 150 g tofu
- jumătate de pahar apă minerală
- o lingură ulei
- o linguriță muștar (opțional)
- ceapă verde
- jumătate de linguriță praf de copt
- sare și piper, după gust
Mod de preparare omletă de post: Într-un bol, cu ajutorul unei furculițe, se pisează tofu, apoi se adaugă apa minerală și se amestecă bine, până când începe să se lege.
Se adaugă uleiul, muștarul, ceapa verde tăiată mărunt, praful de copt, sarea, piperul și se amestecă din nou.
Se prăjește într-o tigaie încinsă, amestecând ușor cu o lingură de lemn, până când compoziția devine aurie. Se poate servi alături de legume sau pe pâine prăjită.