Anul acesta, Postul Paștelui are o durată de 48 de zile, perioadă în care nu se consumă carne, ouă sau lapte.
De multe ori, persoanele care vor să respecte cu sfințenie perioada de post se confruntă cu o poftă accentuată de dulce, tentația fiind foarte mare.
Din fericire, există numeroase rețete de prăjituri de post, care pot ține cu succes locul deserturilor care conțin ouă, unt sau lapte.
Totodată, persoanele care vor să reducă zahărul din alimentație se pot bucura, de asemenea, de numeroase rețete care garantează un rezultat senzațional.
Printre acestea se numără și delicioasa negresă de post, care poate potoli pofta de dulce chiar și în lipsa zahărului.
Rețetă negresă de post, fără zahăr
Ingrediente:
- 300 g făină
- trei linguri pudră de cacao
- 300 ml apă minerală
- 150 ml ulei
- un plic praf de copt
- trei linguri gem de prune, fără zahăr
- 50 g nucă măcinată
- 7-8 curmale mărunțite bine sau alte fructe uscate
- esență de rom
Se cerne făina într-un bol. Se pune praful de copt, apa, uleiul și pudra de cacao. Se amestecă bine cu mixerul, până se obține o compoziție fără cocoloașe. Se adaugă gemul și esența de rom și se amestecă din nou. Se adaugă nuca măcinată și fructele uscate. Se transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 40 de minute.