Antena 3 CNN Life Culinar Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor

Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 06:00 29 Mar 2024 Modificat la 06:00 29 Mar 2024
marmelada
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor Sursa foto: Profimedia

Marmelada de lămâie este un adevărat deliciu, mai ales dacă este consumată pe pâine prăjită cu unt.

Pentru zilele de post, marmelada poate fi consumată alături de biscuți sau clătite care nu conțin ingrediente de origine animală, fiind desertul perfect pentru a ne potoli pofta de dulce.

Fină, dulce și aromată, marmelada de lămâie nu trebuie să lipsească din casă, putând fi păstrată în cămară, chiar și pentru doi ani.

Iată cum se prepară marmelada de lămâie și care sunt ingredientele necesare.

Rețetă marmeladă de lămâie

Ingrediente pentru 3-4 borcane mici (220 grame):

  • cinci lămâi potrivite
  • 800 g zahăr
  • 550 ml apă 
  • un baton vanilie
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie (bio)

Mod de preparare: Se spală lămâile și se îndepărtează foarte bine coaja, fără să rămână partea albă, care este amară.

Cu ajutorul unui cuțit, se taie lămâile în bucățele și se îndepărtează sâmburii. Se pun bucățile de lămâie într-o oală și se acoperă cu zahăr. Se adaugă apa și se fierbe la foc mic, pentru aproximativ o oră, timp în care se amestecă regulat.

La jumătatea timpului, se adaugă batonul de vanilie și coaja rasă de lămâie. La final, se ia o linguriță din marmeladă și se toarnă pe o farfurie rece. Dacă nu curge în momentul în care farfuria este înclinată, marmelada este gata. 

Se oprește focul și se toarnă compoziția fierbinte, cu ajutorul unui polonic, în borcane.

×
x close