Reţeta de maioneză de post din pufuleţi face furori în rândul gospodinelor dornice de moduri noi și inedite de abordare a preparatelor clasice.
Maioneza de post din pufuleţi se prepară din puține ingrediente. Pentru gospodinele care ţin post, maioneza de post din pufuleţi este un "experiment" culinar ce merită încercat măcar o dată.
Maioneza de post din pufuleţi este alegerea ideală inclusiv pentru persoanele care au probleme cu colesterolul.
Această reţetă de maioneză de post din pufuleţi poate fi utilizată cu încredere în toate reţetele de post sau vegetariene.
Citeşte şi: "Mâncare de urzici | Cum şi cât se fierb urzicile pentru a nu-şi pierde din vitamine şi minerale"
Maioneză de post din pufuleţi
Ingredientele necesare pentru maioneza de post din pufuleţi sunt puţine şi se pot găsi în orice bucătărie.
Ingrediente maioneză de post din pufulţi
- 50 g pufuleți mărunțiți praf;
- 2-3 linguri apă plată;
- 6 linguri ulei;
- 1 lingură muștar simplu;
- zeama de la o jumătate de lămâie;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare maioneză de post din pufuleţi
Maioneza de post din pufuleţi se prepară extrem de uşor. În doar două minute, ai gata cea mai gustoasă maioneză de post din pufuleţi. Pentru a pregăti maioneza de post din pufuleţi trebuie ca pufuleţii să fie lăsaţi la înmuiat în apă rece.
Al doilea pas pentru a pregăti maioneza de post din pufuleţi este adăugarea uleiului şi a muştarului peste pufuleţi. Pentru a mixa maioneza de post din pufuleţi ai nevoie de o lingură de lemn. Prin utilizarea acestei ustensile de bucătărie, nu rişti ca maioneza de post din pufuleţi să se taie.
Când începe să se umfle și să se deschidă ușor la culoare, se adaugă zeama de lămâie și se asezonează după plac. Maioneza de post din pufuleţi se poate adăuga la salate, friptură sau chiar pe pâine cu puţin usturoi.