Antena 3 CNN Life Culinar Idei de mic dejun de post. Cinci rețete rapide și ușoare pentru masa de dimineață

Idei de mic dejun de post. Cinci rețete rapide și ușoare pentru masa de dimineață

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 22:00 17 Mar 2024 Modificat la 22:00 17 Mar 2024
retete post
Idei de mic dejun de post. Cinci rețete rapide și ușoare pentru masa de dimineață Sursa foto: Profimedia

Pentru unele persoane, trecerea la o dietă de post poate fi relativ ușoară, în timp ce altele pot întâmpina dificultăți în ajustarea obiceiurilor alimentare.

Micul dejun îndeplinește un rol esențial, fiind cel care ne oferă energia de care avem nevoie pentru a ne desfășura activitățile la început de zi.

În timpul postului, micul dejun își păstrează importanța vitală în rutina zilnică, constituind o etapă pe care nu ar trebui să o neglijăm.

Acesta ne furnizează energia necesară pentru a rezista cu succes tentațiilor care pot să ne apară în cale în cursul dimineții, ajutându-ne să facem față cu determinare și vitalitate provocărilor zilei.

Iată câteva exemple simple și rapide de mic dejun, perfecte pentru perioada postului.

1. Pâine prăjită și avocado. Taie un avocado pe jumătate, scoate-i sâmburele, apoi transferă pulpa într-un bol. Cu ajutorul unei furculițe, zdrobește bine pulpa până se formează o pastă. Adaugă câțiva stropi de suc de lămâie, sare și piper. Pentru un plus de savoare, poți toca mărunt câteva roșii mici, pe care să le adaugi în pasta de avocado. Prăjește două felii de pâine până devin aurii și crocante. Întinde pasta de avocado peste pâinea prăjită și bucură-te de un mic dejun sănătos și hrănitor.

2.Terci de ovăz cu fructe. Această rețetă trebuie să fie pregătită cu o seară înainte, astfel încât să poată fi servită rapid dimineața. Se toarnă un pahar de fulgi de ovăz într-un bol, peste care se pune un pahar și jumătate de apă. Se amestecă bine, se adaugă două linguri de zahăr și esență de vanilie. Se lasă peste noapte la frigider. Dimineața, puteți adăuga peste această compoziție fructe proaspete/ uscate/ din compot sau dulceața preferată.

3.Bruschete. Într-un bol, se taie cubulețe mici câteva roșii cherry și un cățel de usturoi. Se adaugă măsline negre tocate mărunt, sare, piper, câteva picături de ulei de măsline și busuioc verde. Se amestecă bine și se consumă alături de două felii de pâine prăjită.

4.Lipie cu legume. Într-un bol, se toacă mărunt câteva frunze de salată verde. Se adaugă jumătate de avocado tăiat în bucățele potrivite, roșii cherry, măsline negre,  sare și piper după gust. Se pune compoziția într-o lipie și se servește ca atare.

5. Smoothie cu banane. Pune într-un blender două banane coapte și o cană de lapte de migdale (sau orice al tip de lapte vegetal), adaugă o linguriță de sirop de arțar, puțină scorțișoară și o mână de fructe de pădure (este ideal ca aceste să fie congelate, pentru a obține o compoziție mai groasă). Se mărunțește bine la blender și se servește apoi cu semințe de chia, felii subțiri de banane sau nuci. 

×
x close