Antena 3 CNN Life Culinar Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Îţi poate afecta stomacul

Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Îţi poate afecta stomacul

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 19:58 22 Aug 2017 Modificat la 19:58 22 Aug 2017
o_1bo5e33h57be19et1bu011c31e4h8.jpg
Sursa foto: Pixabay

Salată de vinete este unul dintre cele mai populare preparate ale verii. Reţeta este simplă, însă dacă sunt ignoraţi unii paşi, în loc de un preparat apetisant se obţine o mâncare grea la stomac. 

1. Coace vinetele la foc. Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra, potrivit realitatea.net.

2. Scurge-le de zeamă. Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, este important să le laşi la scurs cel puţin două ore.

3. Bate bine vinetele. Foloseşte o ustensilă din lemn, special pentru vinete. O altă variantă, pentru cei care nu vor să zdrobească manual vinetele, se poate folosi un mixer. 

×
Etichete: vinete
x close