REȚETĂ COZONAC. Ingrediente:
- 1 kg de faină
- 200 g zahăr
- 50 g drojdie proaspată
- 1/2 litru de lapte
- 4 galbenușuri
- 1 ou întreg – pentru uns pe deasupra
- 50 g unt
- 100 ml de ulei – pentru uns blatul de lucru și formele
- coaja rasă de la o lamaie
- un vârf de linguriță de sare
Pentru umplutură:
- 200 g zahăr
- 4 linguri de cacao
- 200 g rahat
Atenție! Faina, ouale, zaharul si ligheanul in care veti framanta cozonacul trebuie sa fie la temperatura camerei. Cerneti faina in ligheanul pregatit. Ideal ar fi sa o cerneti de doua ori ca sa inglobeze cat mai mult aer si sa obtineti un cozonac cat mai pufos.
Incalziti laptele. Nu trebuie sa fie fierbinte, ci usor caldut, abia sa se simta la mana, scrie bzi.ro.