Antena 3 CNN Life Culinar Greșeala pe care o fac multe gospodine! De ce nu crește cozonacul și nu e pufos

Greșeala pe care o fac multe gospodine! De ce nu crește cozonacul și nu e pufos

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 23:02 19 Dec 2019 Modificat la 23:02 19 Dec 2019
o_1dsfvftngug2v291bpjsvdbl3b.jpeg

 

REȚETĂ COZONAC. Ingrediente:

  • 1 kg de faină
  • 200 g zahăr
  • 50 g drojdie proaspată
  • 1/2 litru de lapte
  • 4 galbenușuri
  • 1 ou întreg – pentru uns pe deasupra
  • 50 g unt
  • 100 ml de ulei – pentru uns blatul de lucru și formele
  • coaja rasă de la o lamaie
  • un vârf de linguriță de sare

Pentru umplutură:

  • 200 g zahăr
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g rahat

Atenție! Faina, ouale, zaharul si ligheanul in care veti framanta cozonacul trebuie sa fie la temperatura camerei. Cerneti faina in ligheanul pregatit. Ideal ar fi sa o cerneti de doua ori ca sa inglobeze cat mai mult aer si sa obtineti un cozonac cat mai pufos.

Incalziti laptele. Nu trebuie sa fie fierbinte, ci usor caldut, abia sa se simta la mana, scrie bzi.ro.

×
x close