Potrivit specialiștilor, ficatul este organul cu cea mai mare concentrație de nutrienți, fiind bogat în vitamina A, acid folic, fier, cupru și zinc.
Bucătăria românească cuprinde numeroase rețete pe bază de ficat, iar rezultatul este unul extraordinar.
Cu toate acestea, puține gospodine știu să gătească ficatul corect, astfel încât acesta să fie moale și suculent.
De cele mai multe ori, după ce este fript sau prăjit în tigaie, ficatul devine uscat, având și un gust ușor amar.
Ei bine, un truc culinar din bătrâni reprezintă secretul unor ficăței moi și suculenți.
Ce fac gospodinele cu experiență înainte de a găti ficatul?
Înainte de a găti ficatul, gospodinele cu experiență respectă cu sfințenie un pas foarte important.
Astfel, pentru un ficat fraged, înainte de gătire, acesta trebuie să fie înmuiat în lapte.
Laptele va elimina gustul amar și va înmuia țesutul ficatului, făcându-l să devină fraged și suculent.
După ce a fost curățat bine, este ideal ca ficatul să fie lăsat în lapte peste noapte, putând fi gătit a doua zi.