Rondele de mere îmbrăcate în aluat de clătite, un desert care merită să fie încercat în perioada Postului Paștelui.
Cu un gust deosebit și un miros bogat de scorțișoară, aceste gogoși sunt un adevărat deliciu.
Rețeta este simplă, iar ingredientele se găsesc în orice bucătărie. Acest desert mai poartă și denumirea de "mere în pijama".
Pe scurt, este vorba despre rondele de măr trecute prin aluat de clătite, apoi prăjite în ulei.
Ingrediente:
- 500 ml apă minerală
- 200 g făină
- 2 linguri de ulei
- esență de vanilie
- coajă de portocală/ lămâie
- trei linguri zahăr
- un praf de sare
- 4 mere
- scorțișoară
Mod de preparare "mere în pijama": Se pune apa minerală într-un bol, peste care adăugăm uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie.
În continuare, se adaugă făina cernută, zahărul, praful de sare și se amestecă foarte bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Compoziția de clătite se lasă la odihnit pentru o oră. După ce timpul a trecut, se taie merele rondele subțiri, apoi se trec prin aluatul de clătite.
Rondelele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins până devin aurii. Se scot pe un șervețel de bucătărie, apoi se presară zahăr și scorțișoară.