Antena 3 CNN Life Culinar Gogoşari în oţet. Reţeta clasică de gogoşari muraţi

Gogoşari în oţet. Reţeta clasică de gogoşari muraţi

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 14:55 30 Sep 2019 Modificat la 14:55 30 Sep 2019
Gogoşari în oţet. Reţeta clasică de gogoşari muraţi
Foto: Agerpres

Gogoşari în oţet. Reţeta clasică de gogoşari muraţi.

Ingrediente:

  • 10 kg gogoșari
  • 1 litru de oțet (9 grade)
  • 2 litri de apă
  • 400g zahăr
  • 30g sare
  • 4 - 5 bucăți de hrean
  • foi de dafin
  • piper
  • frunze de țelină


Mod de preparare:

Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.
Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pierdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

Sursa: retete.eva.ro

×
Etichete: otet muraturi
x close