Gogoşari în oţet. Reţeta clasică de gogoşari muraţi.
Ingrediente:
- 10 kg gogoșari
- 1 litru de oțet (9 grade)
- 2 litri de apă
- 400g zahăr
- 30g sare
- 4 - 5 bucăți de hrean
- foi de dafin
- piper
- frunze de țelină
Mod de preparare:
Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.
Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pierdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.
Sursa: retete.eva.ro