Antena 3 CNN Life Culinar Dulceața de trandafiri, deliciul copilăriei. Secretul bunicii pentru o aromă intensă și un gust deosebit

Dulceața de trandafiri, deliciul copilăriei. Secretul bunicii pentru o aromă intensă și un gust deosebit

Cu o aromă puternică și un gust unic, dulceața de trandafiri nu trebuie să lipsească din cămară, însă doar anumite soiuri pot fi folosite pentru a obține compoziția perfectă.

dulceata de trandafiri
Dulceață de trandafiri, rețetă simplă. Secretul bunicii pentru o aromă intensă și un gust deosebit Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2024   •   10:30

Parfumată și extrem de gustoasă, dulceața de trandafiri este un adevărat deliciu. 

Acest dulce care ne duce cu gândul la copilărie se prepară ușor, fără să fie nevoie de ingrediente complicate. 

Secretul pentru ca dulceața să iasă delicioasă este reprezentat, bineînțeles, de trandafiri. 

Doar anumite soiuri sunt potrivite pentru dulceață, precum "Trandafirul de Damasc", care are un parfum intens, oferind o aromă deosebită compoziției.

De asemenea, petalele de trandafiri trebuie să fie alese cu grijă. Acestea se spală sub jet de apă și se lasă la uscat, înainte de a fi folosite pentru dulceață.

Rețetă dulceață de trandafiri

Ingrediente: 

  • 200 g petale de trandafiri
  • zeama de la o lămâie
  • 150 ml apă
  • 320 g zahăr

Mod de preparare dulceață de trandafiri: Se spală trandafirii întregi, astfel încât petalele să rămână intacte. Se lasă trandafirii la uscat, pe un șervețel de bucătărie. Când s-au uscat complet, se desprind petalele. 

Se pun petalele într-un vas încăpător și se adaugă peste acestea două linguri de zahăr. Cu ajutorul mâinilor, se amestecă bine petalele cu zahărul, până când devin ușor transparente. 

Zeama de lămâie, apa și zahărul se pun la fiert. Se lasă pe foc până când zahărul se dizolvă complet, apoi se adaugă petalele de trandafir. 

Compoziția de fierbe până când începe să se lege. Știm că dulceața este gata atunci când trece cu succes testul farfuriei. Se pune în congelator o farfurie și se lasă câteva minute, până când se răcește foarte bine. 

Se ia o linguriță de gem și se toarnă pe farfuria rece. Astfel, ne putem da seama dacă dulceața s-a închegat suficient sau mai este nevoie să fie lăsat pe foc.

La final, se toarnă dulceața fierbinte în borcane sterilizate, se sigilează și se lasă la răcit cu capacul în jos. 

×
Parteneri
x close