Antena 3 CNN Life Culinar Din ce sunt făcuți crenvurștii - Imaginile care spun tot și care te fac să nu îi mai mănânci

Din ce sunt făcuți crenvurștii - Imaginile care spun tot și care te fac să nu îi mai mănânci

Andreea Cigolea
<1 minut de citit Publicat la 11:35 06 Sep 2020 Modificat la 11:35 06 Sep 2020
o_1ehh8kc13gm1o5516s4l3issuf.png

Nu mai consumați crenvurştii la mic dejun

Crenvurştii sunt tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Grăsimea din crenvurşti ne îngraşă şi creşte nivelul colesterolului. Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conţin şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă. 

"Deşi par dietetici, crenvurştii au o calitate îndoielică şi sunt bogaţi în grăsimi şi aditivi. Alături de cârnaţi, salamuri, diferite tipuri de suncă îi găsim aproape zilnic în meniul copiilor, fie la gradiniţe, şcoli, fie la mesele de acasă.  Pe lângă restul aditivilor periculoşi au şi adaos mare de sodium, deloc bun pentru sănătate", spune Liana Conţiu, nutriţionist– dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară. 

Pentru a putea înțelege care este rețeta acestui preparat, puteți vedea în video-ul de mai jos toți pașii. 

×
Etichete: crenvurști reteta
x close