Antena 3 CNN Life Culinar De ce să adaugi sare în cafea, în loc de zahăr? Până acum ai preparat-o greșit

De ce să adaugi sare în cafea, în loc de zahăr? Până acum ai preparat-o greșit

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 11:47 20 Iul 2017 Modificat la 11:47 20 Iul 2017
o_1blfirb4112th3ccdob52k15hp8.jpg
Sursa foto: Pixabay

Sarea este noul ingredient preferat din cafea, pentru un motiv anume: oricât de ciudat şi de neacceptat ar părea pentru unii, este trendul lăudat chiar şi de oamenii de ştiinţă, potrivit gustarte.ro.
 
Un studiu publicat în Nature arată că ionii de sodiu limitează gustul amar al cafelei şi îi îmbunătăţesc aroma. Aşadar, data viitoare când bei o cafea şi este prea amară, adaugă-i un praf de sare, cât ai pune sare pe vârful unui cuţit, nu mai mult.
 
Nu este prima oară când experţii laudă proprietăţile sării.

×
Etichete: sare cafea
x close