Antena 3 CNN Life Culinar De ce recomandă nutriționiștii să mâncăm slanina. Beneficiile surprinzătoare

De ce recomandă nutriționiștii să mâncăm slanina. Beneficiile surprinzătoare

<1 minut de citit Publicat la 16:34 10 Iul 2017 Modificat la 16:34 10 Iul 2017
o_1bkmbafpvqgu1eoo1bfi1ne41er38.jpg
Sursa foto: Pixabay

Unul dintre cele mai populare alimente tradiționale românești, slanina de porc, și-a căpătat în ultimii ani un renume prost, acela de a avea foarte mult colesterol, care dăunează sănătății.

Nutriționiștii au atras atenția în ultima perioadă că este greșită percepția contemporană a românilor despre slanina. Și asta pentru că slanina conține într-adevăr mult colesterol, însă este vorba de colesterol bun, benefic organismului. Mâncată în porții mici, slanina de porc este la fel de sănătoasă ca și uleiul de măsline și somonul.

Studiile realizate de cercetători au arătat că produsele alimentare noi care le-au înlocuit pe cele tradiționale, cum e slănina, conțin mult mai multe substanțe dăunătoare decât alimentul tradițional. Continuarea AICI.

 

×
x close