Antena 3 CNN Life Culinar Cum te poți îmbolnăvi de la șorici

Cum te poți îmbolnăvi de la șorici

<1 minut de citit Publicat la 19:50 26 Dec 2019 Modificat la 19:50 26 Dec 2019
Cum te poți îmbolnăvi de la șorici

Totuși mulți uităm de riscul la care ne supunem atunci când consumăm acest tip de carne din surse neautorizate. Una dintre cele mai cunoscute boli apărute ca urmare a consumului de carne de porc este trichineloza, cauzată de viermele Trichinella spiralis (se mai poate întâlni și în carnea de mistreț sau urs). Pentru a scăpa de orice larvă care s-ar putea ascunde în carnea de porc, prepar-o la temperaturi de cel puțin 70 de grade Celsius.

De asemenea, carnea mai poate fi contaminată și cu bacterii din specia Salmonella, E.coli, Listeria monocytogenes sau stafilococul auriu, ce pot avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Se pare că și modul în care este tăiat porcul poate influența dezvoltarea acestor bacterii.

×
Etichete: porc carne de porc
x close