Antena 3 CNN Life Culinar Cum să gătești peşte Gefilte. Rețeta Maiei Morgenstern

Cum să gătești peşte Gefilte. Rețeta Maiei Morgenstern

Gefilte fish, unul dintre preparatele evreie?ti cele mai iubite
Gefilte fish, reţeta copilăriei actriţei Maia Morgenstern. FOTO: Getty Images/Nataly Hanin
de I.D.    |    22 Sep 2024   •   12:30

Gefilte fish, unul dintre preparatele evreiești cele mai iubite, este adesea asociat cu amintiri din copilărie și sărbători tradiționale. Actrița Maia Morgenstern a prezentat cu emoție această rețetă în prima ediţie a sezonului şapte "Gătit la costum" cu Ştefan Lungu.

Reţeta de gefilte fish aminteşte de aroma şi atmosfera sărbătorilor evreiești din copilăria Maiei Morgenstern, oferind un preparat tradițional plin de savoare și semnificație culturală.

Ingrediente Gefilte fish

  • 1 kg de pește (carp, biban sau știucă);
  • 2 cepe mari, tocate mărunt;
  • 2 morcovi;
  • 1 cartof;
  • 3 ouă;
  • 100 g de pesmet sau făină de matzah;
  • 2 linguri de zahăr;
  • Sare și piper, după gust;
  • O legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
  • 1-2 foi de dafin;
  • 2 litri de apă.

Mod de preparare Gefilte fish

Curăță peștele de solzi și organe, apoi separă carnea de oase și piele. Păstrează capul, coada și oasele pentru supa de pește. Dă carnea de pește, ceapa, morcovii și cartoful prin mașina de tocat sau folosește un blender. Adaugă ouăle, pesmetul (sau făina de matzah), zahărul, pătrunjelul, sare și piper. Amestecă totul până obții o compoziție omogenă, ușor de modelat.

Modelează chiftele de dimensiunea dorită din amestecul de pește. Într-o oală mare, pune capul, coada și oasele de pește, împreună cu ceapa rămasă și frunza de dafin. Adaugă 2 litri de apă și adu totul la fierbere. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, apoi strecoară supa pentru a elimina oasele și legumele.

În supa strecurată, adaugă chiftelele de pește și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 45-60 de minute. Adaugă puțină sare și piper, după gust. Morcovii tăiați rondele pot fi adăugați în supă pentru decor. Gefilte fish se servește rece, de obicei cu hrean sau cu sos de hrean și sfeclă.

×
Subiecte în articol: reţete culinare Maia Morgenstern
Citește mai multe din Culinar
» Vezi toate știrile din Culinar
Cele mai noi știri
Parteneri
x close