Corcoduşele au un loc bine definit în bucătarie, unde dau gust unor deserturi delicioase, dar din ele se poate face și înghețată, potrivit adevarul.ro.
”Toate corcoduşele, alese pe sortimente şi spălate în mai multe ape, vin coapte în cuptor, în tăvi înalte, lăsând apa din strecurător pe ele. La 150 de grade, într-un sfert de ceas, corcoduşele se fac praf, pulpa se desprinde uşor de pe sâmburi, aşa că nu e de loc greu să le separaţi dându-le prin strecurătoare. Iar aromele se intensifică şi se definesc mult mai pregnant. După ce am pregătit cele trei sortimente de corcoduşe separate, pasta lor, a fost pasată cu blenderul şi am făcut următoarele mixturi: Corcoduşele portocalii, zahăr şi miere, smântână proaspătă, esenţă de migdale. Corcoduşele galbene, zahăr, miere, coniac, orez fiert şi pasat cu blenderul (însă foarte puţin), frişcă lichidă. Corcoduşele roşii, zahăr, gelatină alimentară, vişinată şi un strop de rom adevărat din Cuba. Mixturile au stat la congelator până s-au făcut bocnă, apoi le-am luat din nou şi pe rând, la omorât cu blenderul pentru a obţine cremozitate şi fineţe“, spune bucătarul reşiţean Uica Mihai.