Antena 3 CNN Life Culinar Cine a inventat salata boeuf. Rețeta originală a fost păstrată secretă!

Cine a inventat salata boeuf. Rețeta originală a fost păstrată secretă!

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 18:21 19 Dec 2018 Modificat la 18:21 19 Dec 2018
o_1cv3k4n96tpf1hks1ao31gnn1j818.jpg
Sursa foto: Pixabay

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc.

Este servită ca felul întâi în ocazii festive.

Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile.

Salata de boeuf românească actuală, zisă din ce în ce mai frecvent salată „Boeuf”, este formată din mazăre, morcovi, cartofi, păstârnac, ouă și carne sau organe (ex. limbă de porc) fierte și apoi tăiate cubulețe, la care se adaugă castraveți murați tăiați cubulețe, măsline.

Apoi această compoziție se înglobează în maioneză și se ornează.

×
Etichete: salata
x close