Antena 3 CNN Life Culinar Cinci trucuri prin care dai gust mâncărurilor, fără să pui sare

Cinci trucuri prin care dai gust mâncărurilor, fără să pui sare

1 minut de citit Publicat la 10:14 09 Ian 2020 Modificat la 10:14 09 Ian 2020
o_1du4lt4rq13bi1ui91s811hapl2ib.jpg
Foto: pexels

Totuşi, există situaţii când sarea nu este tocmai indicată, aşa încât trebuie să găsim soluţii pentru a o înlocui. Vestea bună este că ne putem folosi de o mulţime de alte trucuri care ne ajută să facem mâncarea la fel de gustoasă fără să folosim niciun strop de sare, scrie gustarte.ro.

Adăugă ierburi şi condimente - Ai grijă să ai mereu în dulap câteva condimente, iar bucătăria ta poate fi mai atrăgătoare cu câteva ghivece în care să creşti ierburi aromatice.

Adaugă o picătură de oţet - Oţetul are calitatea de a scoate în evidenţă anumite arome din mâncare şi poate fi folosit atunci când găteşti un fel care pare fad. Nu trebuie să te gândeşti doar la oţetul din mere sau cel din vin. Există o mulţime de alte tipuri de oţet sau, dacă nu îţi plac cele din comerţ, îţi poţi face chiar tu.

Pune zeamă sau coajă de lămâie - La fel ca în cazul oteţutului, aciditatea citricelor poate scoate la lumină aroma din mâncăruri. 

Adaugă brânză răzuită - Brânza este sărată prin natura ei, aşa că este perfectă pentru potenţarea aromelor din diverse preparate. Alege sortimente tari, maturate, ca parmezanul sau pecorino. 

Foloseşte usturoi, ceapă sau alte legume aromatice - La fel ca ierburile şi usturoiul, ceapa, prazul sau arbagicul au rolul de a scoate în evidenţă aromele din mâncare. Când vă apucaţi de gătit sotaţi în tigaie, unul sau mai multe dintre aceste legume.
 

×
x close