Antena 3 CNN Life Culinar REȚETĂ DE CRĂCIUN. Chef Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de sarmale. Iată ingredientul care face diferența

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Chef Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de sarmale. Iată ingredientul care face diferența

1 minut de citit Publicat la 16:00 22 Dec 2018 Modificat la 16:00 22 Dec 2018
o_1c0bvfh051tmqddm1ekv1f37sru8.png
Sursa foto: Pixabay

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Sarmalele sunt atât de iubite de români, încât se găsesc pe orice masă, când e vorba de o ocazie sau sărbătoare.

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur”, relatează click.ro.

REȚETĂ DE CRĂCIUN. “Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

REȚETĂ DE CRĂCIUN. Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios:  2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

×
Parteneri
x close