Antena 3 CNN Life Culinar Rețetă deliciosă - Chec cu miez de nucă

Rețetă deliciosă - Chec cu miez de nucă

1 minut de citit Publicat la 10:15 04 Apr 2017 Modificat la 10:15 04 Apr 2017
o_1bcrt0c1s54c1vp0mqj198a1i5n8.jpg
Sursa foto: Pixabay

Acest chec se prepară din ingrediente simple și accesibile și este extrem de delicios, potrivit Gustos.ro. Este un desert care îl puteți servi cu o ceașcă de cafea sau un pahar de lapte în fiecare dimineață alături de cei dragi. Cu siguranță va deveni preferatul copiilor.

Timp - 1h 30 min

Ingrediente
10 ouă
2 căni zahăr
2 căni făină
1 cescuță ulei
1 linguriță cu vârf praf de copt
1 lingutiță sare
sucul de la o lămâie
3 plicuri zahăr vanilat
1 lingură esență de rom
3-4 lignuri cacao
1 ceașcă miez de nucă întreg
zahăr pudră

Mod de preparare
Ouăle se separă. Gălbenușurile se amestecă împreună cu uleiul. Se stoarce lămâia, se dizolvă praful de copt în sucul acesteia și se pune peste gălbenușuri, omogenizându-se. 
Se adaugă sarea peste albușuri și se bat spumă, apoi se adaugă și zahărul în ploaie, zahărul vanilinat și se bat până devin o spumă albicioasă și tare. 
Pe urmă se adaugă și gălbenușurile puțin câte puțin, și se mixeaza bine. 
Lăsăm mixerul deoparte și folosim o lingură de lemn. Punem făina în ploaie și amestecăm de jos în sus. 
Trebuie să iasă o compoziție potrivită, nici prea moale nici prea tare.
Ungem două tăvi de chec cu ulei (sau hartie de copt) și turnăm compoziție, lăsând 3-4 linguri în castron. 
Amestecam cele 3-4 linguri de compozitie ramase, cu cacao. 
Turnăm în fiecare tavă, pe mijloc, compoziție cu cacao.
Pe deasupra punem miez de nucă. Încingem cuptorul mai devreme. Când introducem checurile, dăm focul încet. Se coc aproximativ 45 min-1 h, iar spre final se dă focul puțin mai tare pentru a se rumeni. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă sunt gata. Când îi scoatem, trebuie lăsați să se răcească pe o parte. La final se pudreaza cu zahar pudră.

Poftă bună!

×
Etichete: reteta
x close