Rezultatele premiilor anuale ale celor mai bune 50 de restaurante din lume au fost anunțate în fața unui public select din Bilbao, Spania. Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume este realizată de William Reed Business Media și este creată din voturile a peste 1.000 de bucătari, scriitori culinari și gastronomi.
Premiile au început în 2002 ca o rubrică în Restaurant, o publicație din Marea Britanie fondată cu un an înainte și au crescut din a fi o listă de idei într-un mod de a promova revista. Redactorii au trimis e-mailuri jurnaliștilor și bucătarilor spunându-le să își aleagă locurile preferate, precum o revistă de muzică care compune o listă cu cele mai bune albume. Răspunsurile au întrecut orice așteptări, iar premiile au început să se acorde anual, fiind unele dintre cele mai așteptate ale momente ale anului în industria culinară. Iată primele cinci din topul celor mai bune 50 de restaurante din lume.
1. Osteria Francescana, Modena, Italia. A câștigat premiul și în 2016.
2. El Celler de Can Rocă, Girona, Spania
3. Mirazur, Menton, Franța
4. Eleven Madison Park, New York, SUA
5. Gaggan, Bangkok