Antena 3 CNN Life Culinar Cele mai bune gogoşi, după reţeta regretatului Radu Anton Roman. Ingredientele pentru aluat pufos

Cele mai bune gogoşi, după reţeta regretatului Radu Anton Roman. Ingredientele pentru aluat pufos

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 15:44 10 Iul 2018 Modificat la 15:44 10 Iul 2018
o_1ci23h8v6vchgq5o9h1jo9b2b8.jpg
Sursa foto: Pixabay

REȚETĂ GOGOȘI. Secretul gogoșilor pufoase constă în timpul de dospire, foarte important pentru ca aluatul să devină pufos şi elastic.

Ingrediente:

o jumătate de kilogram de făină, 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de unt, sare, lapte cât cuprinde, 1 lingură de drojdie.

REȚETĂ GOGOȘI. Mod preparare: Se face o dospeală dintr-o ceaşcă de lapte călduţ, drojdie, o linguriţă de zahăr şi ceva făină şi se lasă la cald, să învie şi să crească. După ce s-a făcut mare, maiaua se amestecă cu toate cele rămase, cât să iasă o cocă potrivită - se lasă la cald un ceas. Se întinde foaie groasă de-un deget, se mai uită de ea un pic, câteva minute, să se odihnească, apoi se taie bucăţi rotunde şi iar se lasă să sporească. Se încinge ulei destul şi se pun gogoşile la prăjit, pe ambele părţi.

×
Etichete: ingrediente reteta
Parteneri
x close