Cel mai rapid dulce de post combină textura moale şi delicată a tăieţeilor cu dulceaţa siropului de zahăr brun, dar şi a susanului.
Aşadar, pentru cei care ţin postul Paştelui şi îşi doresc să experimenteaze bucătăria asiatică, pot încerca reţeta de ţăieţei dulci cu sirop.
Citește și
Ingrediente tăieţei dulci cu sirop de zahăr brun şi susan
- 200 g tăieţei;
- 100 g zahăr brun;
- 2 linguri de susan prăjit.
Mod de preparare tăieţei dulci cu sirop de zahăr brun şi susan
Într-o oală mare cu apă clocotită, se fierb tăieţei pentru aproximativ 5 minute sau până când aceştia plutesc la suprafaţă.
Cât timp fierb tăieţeii, într-o tigaie mică adăugați puţină apă şi zahărul brun. Amestecaţi şi lăsaţi focul mediu până când zahărul se dizolvă complet şi siropul se îngroaşe.
Scoateţi tăieţeii din apă şi adăugaţi siropul de zahăr brun.
La final, adăugaţi şi susanul prăjit. Poftă bună!