Cartofii noi au apărut de ceva timp în piețe, prețul unui kilogram fiind cuprins între 15 și 20 de lei.
În perioada postului, rețetele pe bază de cartofi noi sunt ideale, deoarece vorbim despre preparate care se gătesc simplu și rapid.
De exemlu, cartofii noi preparați în cuptor sunt excelenți pentru masa de prânz, mai ales dacă sunt serviți alături de o salată.
Cartofii noi preparați la cuptor pot fi, de asemenea, consumați alături de pește, în zilele cu dezlegare.
Următoarea zi cu dezlegare la pește în Postul Mare este 28 aprilie, de Florii.
Iată cea mai gustoasă rețetă de cartofi noi la cuptor, aromați cu usturoi și mărar.
Cartofi noi la cuptor, rețetă de post
Ingrediente:
- o jumătate de kilogram cartofi noi
- usturoi verde tocat mărunt
- sare și piper (după gust)
- trei linguri ulei de măsline/ de floarea soarelui
- o ceapă mică
- o legătură mărar verde
Mod de preparare cartofi noi la cuptor: Se spală bine cartofii și se taie pe jumătate (dacă sunt foarte mici, se pot lăsa întregi).
Se pun cartofi într-un bol încăpător, se adaugă sare, piper și ulei și se amestecă bine. Se pun cartofii într-o tavă și se lasă în cuptor, la 180 de grade, până se rumenesc ușor.
Când observăm că încep să se rumenească, adăugăm usturoiul, ceapa tăiată julien și mărarul tocat mărunt.
Se mărește temperatura cuptorului la 200 de grade și se mai lasă cartofii pentru 10-15 minute.