Prăjirea nu este cea mai sănătoasă metodă de a prepara alimentele, însă este o alternativă foarte gustoasă. Cu toate acestea, nu toate tipurile de ulei sunt la fel de bune pentru prăjit. Uleiurile vegetale nu ar trebui refolosite la prăjit, deoarece pot dăuna foarte grav sănătății.
Prăjirea nu este cea mai sănătoasă metodă de a prepara alimentele, însă este o alternativă foarte gustoasă. Cu toate acestea, nu toate tipurile de ulei sunt la fel de bune pentru prăjit. Uleiurile vegetale nu ar trebui refolosite la prăjit, deoarece pot dăuna foarte grav sănătății.
Cert este că uleiul în care se prăjesc alimentele influențează calitatea preparatului, dar cel mai important este că unele tipuri de ulei refolosite sunt foarte nocive pentru sănătatea noastră. Când sunt refolosite pentru prăjit, uleiurile emană substanțe cancerigene.
Cel mai sănătos ulei pentru prăjit – uleiul de palmier, cel mai folosit pentru prăjirea alimentelor
Cel mai sănătos ulei pentru prăjit este uleiul de palmier. Acest ulei nu conține colesterol, este ușor de absorbit și digerat, ajutând la dezvoltarea sănătoasă a organismului. Având o rezistență la temperaturi de 230 de grade, uleiul de palmier este cel mai recomandat de medici pentru prăjit. Uleiul de arahide, care se găsește mult prea rar, este la fel de bun pentru prăjit.
Mai multe pe clickpentrufemei.ro