
Dacă vrei ca brânza ta să reziste mai mult în frigider fără să se întărească sau să prindă mucegai, un ingredient surprinzător poate face minuni: zahărul, scrie The Guardian.
Patricia Michelson, expertă în brânzeturi și fondatoarea La Fromagerie din Londra, explică faptul că depozitarea corectă este esențială pentru menținerea prospețimii. Brânza trebuie învelită în hârtie cerată sau pergament, așezată într-un recipient de plastic căptușit cu un prosop de bucătărie umed și păstrată în partea superioară a frigiderului, unde temperatura este mai constantă.
Însă trucul care face cu adevărat diferența este adăugarea a două cuburi de zahăr în recipientul cu brânză. Zahărul ajută la reglarea umidității și la prevenirea formării mucegaiului. Pe măsură ce se dizolvă, trebuie înlocuit, dar ideal ar fi să fi consumat brânza înainte ca acest lucru să se întâmple.
Bruce Poole, proprietarul unor restaurante de renume din Londra, confirmă importanța depozitării corecte, dar avertizează și asupra temperaturii frigiderului. Multe frigidere casnice sunt prea pline și ajung să fie mai calde decât ar trebui. Ideal, temperatura ar trebui să fie în jur de 5-6°C. Dacă depășește 7-8°C, poate fi timpul pentru un nou frigider.
Așadar, dacă vrei ca brânza ta să rămână proaspătă mai mult timp, încearcă metoda simplă, dar eficientă, a cuburilor de zahăr.