”Prefer să ung unt pe pâine și să pun miere decât să știu că am cumpărat biscuiți! Recomand iaurturi semidegresate, prin degresare există o procesare și li se adaugă zahăr pentru a se păstra gustul. Trebuie să te ferești de alimentele procesate, toate mezelurile, carnea roșie procesată, alcool și poluanți.
O glicemie peste 100 ridică un semn de întrebare. Poate să semnifice un început de diabet. Analizele pot spune dacă ficatul este gras sau afectat de virus hepatic sau alcool. Singurul organ care poate fi regenerat cu adevărat prin oprirea abuzurile este ficatul. Țesutul gras acumulat pe organele interne crește riscul de boală. Pur și simplu ficatul e sufocat de grăsime și nu mai funcționează corect” a explicat Laura Ene la Antena3.
Ce e peste 100 la bărbați și 88 la femei în circumferința abdominală e risc pentru sănătate!
”Dacă măncăm burger cu cartofi prajiți și ceva dulce e deja foarte mult. Nu mai apuci să arzi caloriile respective în acea zi! Într-o pungă de legume congelate sunt doar legume. Într-o conservă pot fi și alte ingrediente, nu tocmai sănătoase. Cu cât mâncăm mai mult cu atât stomacul ne cere mai mult. Noi îi dăm stomacului pentru că ne place mult. E vorba de mâcatul compulsiv!”, ne-a spus Laura Ene.
Nu mai ciuguli între mese
”Dieta era cu trei mese principale și două, chiar trei gustări. Fastingul cel mai potrivit este de la 10.00 la 18.00! E eficient fiindcă lăsăm o fereastră metabolică. Nu mai ciuguli între mese! Bei doar apă sau ceai, transmite medicul nutriționist. Bunicii noștri nu mâncau între mese. Plecăm de dimineață și viața noastră se întâmplă în momentul în care ajungem acasă. Dacă ne-am hrăni în timpul zilei și am învăța să mâncăm un mic-dejun în primul moment în care ni se face foame, apoi să luăm prânzul seara nu mai avem nevoie să mâncăm”.