Antena 3 CNN Life Complot și intrigi la un concurs de Miss. Câștigătoarei i-a fost luată coroana de soția deținătorului licenței

Complot și intrigi la un concurs de Miss. Câștigătoarei i-a fost luată coroana de soția deținătorului licenței

colaj miss fiji
Titlul fusese desemnat inițial lui Manshika Prasad (dreapta). Ulterior, coroana a fost primită de Nadine Roberts (stânga), care s-a demonstrat, însă, că este soția deținătorului licenței concursului de Miss. Foto: Colaj/Instagram
de N.B.    |    11 Sep 2024   •   12:24

Complot și intrigi la concursul Miss Fiji care marca marea întoarcere a arhipeleagului după 40 de ani de absență din competiție. Câștigătoarea concursului, Manshika Prasad, a fost anunțată după câteva zile că, de fapt, a pierdut în fața celei clasate pe locul al doilea, Nadine Roberts. Ulterior, s-a dovedit un complot din partea acesteia, iar coroana i-a revenit lui Prasad, scrie BBC.

Titlul fusese desemnat inițial lui Manshika Prasad, o tânără în vârstă de 24 de ani, dar ulterior organizatorii au suspectat că fusese favorizată de juriu, iar votarea ar fi fost trucată pentru a-i oferi tinerei premiul cu un scor de 4 la 3 voturi din partea juraților. După câteva zile organizatorii au anunțat că au încoronat „câștigătoarea greșită” după „o decizie controversată a juraților”.

Potrivit unui comunicat de presă dat de organizatori, nu fuseseră urmate procedurile corecte și Prasad fusese declarată câștigătoare datorită votului unui jurat care a favorizat concurenta pentru că ar fi adus avantaje financiare organizatorului concursului. MUF a transmis că „procedurile corecte” nu au fost urmate și că doamna Prasad a fost aleasă într-un vot fraudulos care a favorizat un concurent „indian din Fiji” să câștige, deoarece ar aduce beneficii financiare managerului evenimentului.

Astfel i-au fost retrase coroana, titlul, dar și posibilitatea de a reprezenta țara la Miss Univers și au fost acordate celei de-a doua clasate Nadine Roberts, model și agent imobiliar de 30 de ani din Sidney, Australia, însă cu mamă din Fiji. Aceasta ar fi trebuit să reprezinte țara la concursul Miss Universe care va avea loc în luna noiembrie în Mexic.

Noua „regină a frumuseții” a transmis și un mesaj de susținere. „Suntem cu toții afectați de acest lucru”, a scris Roberts pe Instagram, înainte de a-i mulțumi Miss Universe Fiji pentru „acțiunea sa rapidă”.

Complotul pentru coroana Miss Fiji

Însă, unii dintre jurați nu au fost de acord cu decizia pentru că existau câteva lucruri care arătau un posibil complot.

„Totul a mers atât de bine”, spune Melissa White, unul dintre cei șapte judecători din juriu, pentru BBC. „A fost o noapte atât de grozavă, un spectacol atât de reușit.”

Pe măsură ce competiția ajungea la apogeu vineri seara, arbitrilor li s-a cerut să noteze numele celor care credeau că ar trebui să fie următoarea Miss Fiji.

„În această etapă, Manshika Prasad a fost clar câștigătorul”, spune Jennifer Chan, un alt judecător, care este gazdă TV din SUA și expertă în stil și frumusețe.

„Nu numai pe baza a ceea ce a prezentat pe scenă, ci și a modului în care a interacționat cu celelalte fete, cum a pozat.”

Chan spune că a fost „100% încrezătoare” că Prasad este cel mai puternic candidat pentru a reprezenta Fiji.

Destui dintre colegii săi judecători au fost de acord și Manshika Prasad a fost declarată câștigătoare - primind patru din cele șapte voturi.

Dar în timp ce proaspăt încoronată Miss Univers Fiji stătea pe scenă, judecătorii au simțit că ceva nu era în regulă.

În dreapta ei, Nadine Roberts, era „fiartă”, susține Jennifer Chan.

„Îmi amintesc că m-am culcat gândindu-mă, cum ar putea cineva să se simtă atât de îndreptățit să câștige?”, a spus aceasta.

A doua zi, doamna Prasad a făcut o excursie cu barca cu judecătorii.

„Era pur și simplu uimită și spunea: viața mea se va schimba acum”, spune Chan.

„Ea este întruchiparea acelei persoane cu inimă bună care o merită – mmi-am și spus că am ales fata potrivită.”

Însă, încă nu existase o confirmare oficială a victoriei doamnei Prasad.

Nu numai asta - unul dintre judecători a lipsit în mod evident de la călătorie: Riri Febriani, care reprezenta Lux Projects, compania care a cumpărat licența de a deține Miss Universe în Fiji.

„Îmi amintesc că am crezut că a fost ciudat”, spune Melissa White, care și-a dat seama că Febriani, care era și colega de cameră, primea apeluri și mesaje de la un bărbat pe nume „Jamie”.

Lux Projects, o companiei imobiliară care deținea licența de milioane de dolari a concursului, a comunicat ulterior că un vot nu a fost luat în calcul, și că rezultatul ar fi fost de fapt 4-4, iar compania reprezentantă la concurs de Riri Febriani are votul determinant.

Astfel, Nadine Roberts a ajuns să fi încoronată. „Nu ni s-a spus niciodată despre un al optulea judecător sau vreun fel de judecător absent”, spune Jennifer Chan. White era și ea suspicioasă.

„Am făcut câteva săpături și s-a dovedit că Lux Projects era strâns asociată cu un om de afaceri australian numit Jamie McIntyre”, spune doamna White.

„Și Jamie McIntyre”, a spus ea pentru BBC, „este căsătorit cu Nadine Roberts”.

După aceste dezvăluiri, Manshika Prasad a fost desemnată din nou câștigătoare a titlului Miss Fiji, asta pentru că s-a descoperit că Nadine Roberts este căsătorită cu titularul licenței Miss Univers Fiji încă din 2022.

Aceasta a postat pe unul dintre conturile ei de pe rețelele sociale că a fost într-adevăr reîncoronată ca Miss Fiji 2024.

„Ce călătorie incredibilă a fost aceasta”, a scris ea pe Instagram.

Organizația Miss Univers (MUO) nu a răspuns unei solicitări din partea BBC.

Nadine Roberts se numește pe Instagram „adevărata Miss Universe Fiji 2024”.

×
Subiecte în articol: Miss Universe concurs miss fiji complot
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close