În prag de Crăciun, în cofetării are loc o adevărată cursă contracronometru pentru a onora toate comenzile celor care nu vor să petreacă timp în bucătărie.
Cum arată cel mai dorit cozonac de bucureşteni
Sute de bucureşteni şi-au comandat acest cozonac pentru masa de sărbători. Este preferat în special pentru glazura de ciocolată, dar şi pentru blatul pufos.
Acest preparat se poate găsi în una dintre cele mai vechi cofetării din Capitală, cu o vechime de 31 de ani, aflată în mai multe locaţii din Bucureşti.
Cozonacul se numeşte Chocottone şi costă 87 de lei
Printre bucureștenii veniți în cofetării am întâlnit-o și pe Andreea Răducan. Marea gimnastă ne-a dezvăluit că nu prepară dulciuri în casă pentru Sărbători, mai ales că oaspeții nu sunt deloc puțini.
"Sunt născută în Moldova, evident că masa trebuie să fie plină, bogată şi aşteptăm oaspeţi şi prieteni, evident. Pentru perioada pe care o traversam preferăm să stăm mai linşitiţi. Oricum, de Crăciun obişnuim să rămânem acasă şi asta se va întâmpla şi anul acesta, iar, pentru Anul Nou, probabil că vom vizita bunicii de la Cluj", a spus Andreea Răducanu.
Cofetarii spun că secretul este să pui dragoste în toate preparetele
Şi la o cofetărie din Piaţa Victoriei, românii au venit cu o listă uriașă de cereri.
"Sperăm ca anul acesta să ajungem la 2.500 de bucăţi de cozonac. Ne-am adaptat perioadei de sărbători, am venit către clienţii noştri cu diverse decoraţiuni, avem torturi clasice, diplomat, sau tort cu cremă de zahăr de ars şi măr copt, dar aven şi torturile mai fashion, cu mouse de ciocolată albă, piure de mango, sau mouse de ciocolată cu lapte", a spus Mircea Ion, fondatorul unei cofătării din Bucureşti.
Moş Crăciun are ajutoare de nădejde şi în cofetării, astfel încât micuţii să primească ce îşi doresc.
Atunci când vine vorba de dulciuri printre preferatele copiilor şi figurine în formă de ren, brad şi om de zăpadă.
Pentru dulciurile de Crăciun comandate la cofetării, ajutoarele Moșului au scos din buzunar între 100 și 400 de lei.