Antena 3 CNN Life Cocktailul de vitamine care luptă cu COVID-19. Aceasta e recomandarea dr. Virgil Musta

Cocktailul de vitamine care luptă cu COVID-19. Aceasta e recomandarea dr. Virgil Musta

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 13:45 05 Oct 2020 Modificat la 13:45 05 Oct 2020
o_1ejs4dek01qkncddd63n41sunb.jpg
Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook

După ce, în ultima săptămână, România a înregistrat zilnic peste 2.000 de cazuri noi de COVID, iar spitalele se aglomerează şi medicii sunt aproape epuizaţi, doctorii spun că acele cazuri care nu sunt grave se pot trata şi acasă.

În acest sens, medicul Virgil Musta recomandă un cocktail de trei vitamine, care ajută la întărirea întărește sistemul imunitar: vitamina C, D și zinc, potrivit doctorulzilei.ro. 

Cocktailul de vitamine care luptă cu COVID

Vitamina C este "prietena" sezonului rece prin definiție, iar vitamina D începe să fie nelipsită din recomandările specialiștilor internaționali. Un studiu recent a descoperit că în cazul adulților de peste 40 de ani, vitamina D poate reduce cu 50% riscul de a muri de COVID-19.

De asemenea, vitamina D face minuni și pentru vârstnici, ajutându-i să prevină formele grave de COVID-19. Pe lângă suplimentele alimentare care ne pot furniza aceste vitamine, surse naturale de vitamina C se găsesc în măceșe, cătină, pătrunjel, citrice, kiwi.

Rolul major al vitaminei D este de a menține nivelurile normale de calciu și fosfor din sânge. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, care formează și menține oasele puternice. 

Care e cea mai bună sursă de vitamina D

De asemenea, poate avea un rol important și în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar, susțin experții de la Cleveland Clinic. Cea mai bună sursă de vitamina D e soarele. Apoi, peștele gras, gălbenușul de ou, ciupercile, produsele lactate.

Zincul este un mineral esențial necesar organismului pentru ca sistemul imunitar să funcționeze în parametri normali, pentru vindecare și recuperare. Cele mai bune surse de zinc sunt în stridii, carne, ovăz, ciuperci shiitake, spanac, sparanghel şi caju.
 

×
x close