Antena 3 CNN Life Cele mai spectaculoase imagini de la BIAS. Peste 150 de piloţi şi paraşutişti din 13 state au făcut show pe cerul din Bucureşti

Cele mai spectaculoase imagini de la BIAS. Peste 150 de piloţi şi paraşutişti din 13 state au făcut show pe cerul din Bucureşti

show aviatic la BIAS
A fost spectacol pe cerul Capitalei, la BIAS. FOTO: Gabriel Hizo
de G.M.    |    01 Sep 2024   •   13:19

A fost spectacol pe cerul Capitalei, la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS). Peste 100 de aeronave şi 150 de piloţi şi paraşutişti din 13 state au tinut publicul cu ochii aţintiţi spre cer, sâmbătă. Peste 100.000 de spectatori au asistat impresionaţi la demonstraţii artistice, acrobaţii, exerciţii de poliţie aeriană, dar şi la mult aşteptatul foc de artificii. 

Peste 100.00 de persoane au participat, pe Aeroportul din Băneasa, la cel mai mare show aviatic. Cei mici în special, dar şi adulţii, au fost fascinaţi de spectacolul de pe cer.

Peste 150 de piloţi şi paraşutişti din 13 state au făcut spectacol pe cerul din Bucureşti.  

Momentele speciale la BIAS

Invitaţi speciali în acest an au fost acrobaţii aerului de la Baltic Bees, formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, care execută manevre artistice de maximă dificultate cu aeronavele L39 C Albatros.

De asemenea, spectatorii au avut ocazia de a admira evoluţiile spectaculoase ale piloţilor militari de la Forţele Aeriene Române, care au realizat adevărate demonstraţii artistice de forţă supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon , IAR-99 Şoim, IAR-99 STANDARD, aeronave de transport C-27J Spartan, C-130 Hercules, aeronave şcoală IAK-52, elicoptere IAR-330 şi IAR-316 B.

De asemenea, spectatorii au putut urmări şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian.

În cadrul expoziţiei statice, Forţele Aeriene Române au arătat publicului aeronave F-16 Fighting Falcon, IAR-99 ŞOIM, C-27J Spartan, elicoptere IAR 330, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R, o instalaţie de lansare a rachetelor sol-aer HAWK, o instalaţie de lansare rachete M903/PATRIOT şi o autospecială EOD.

Forţele Aeriene ale SUA au venit cu elicoptere Blackhawk şi Sea Stallion, iar Forţele Aeriene ale Germaniei cu F-2000A Eurofighter Typhoon şi cu Sikorsky CH-53 Sea Stallion.

Spectacolul aerian a fost garantat de prezenţa aşilor Aeroclubului României - Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, iar celebrii Iacări Acrobaţi, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică şi lumini, au evoluat în aer cu trei aeronave Yak-52, la apusul soarelui.

Nici în acest an nu a lipsit celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.

La finalul spectacolului, pe scena Bucharest International Air Show a urcat trupa Tostogan's.

Evenimentul s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

×
Subiecte în articol: BIAS avioane spectacol aviatic piloti
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close