Antena 3 CNN Life Trei salate de vară răcoritoare cu paste şi orez. Explozie de culori și gust în farfuria ta

Trei salate de vară răcoritoare cu paste şi orez. Explozie de culori și gust în farfuria ta

salata getty images
Italienii vin cu soluții ingenioase pentru a transforma aceste ingrediente în preparate răcoritoare și savuroase. Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   07:00

Când temperaturile sunt ridicate, gândul la o porție fierbinte de paste sau orez nu este prea atrăgător. Însă, italienii vin cu soluții ingenioase pentru a transforma aceste ingrediente în preparate răcoritoare și savuroase.


 
Carbohidrații complecși din paste și orez ne oferă energie și contribuie la senzația de sațietate pe termen lung, fără a îngreuna procesul de digestie.
 
În timpul verii, salatele de paste și orez sunt adesea servite și ca gustări sau aperitive, fie acasă, fie în cadrul unei întâlniri sau al unui picnic. Aceste preparate sunt ușor de preparat în avans și sunt ideale pentru a fi savurate alături de un pahar de vin.

Așadar, după ce ai scurs și clătit pastele, adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin și amestecă-le bine. Uleiul ajută la prevenirea lipirii pastelor.

Frunzele verzi de busuioc adaugă culoare și un aspect apetisant salatelor, făcându-le nu doar gustoase, dar și plăcute vizual. 

Salatele pot fi personalizate cu ingrediente de sezon, făcându-le potrivite pentru orice perioadă a anului.
 
Dacă pregătești salata în avans, păstreaz-o într-un recipient etanș în frigider și adaugă pătrunjelul proaspăt înainte de servire pentru a menține aroma proaspătă.

Italienii consideră salata de paste un prânz sau un aperitiv mai complex și satisfăcător, cu paste variate și sosuri bogate, în timp ce salata de orez este văzută ca o opțiune mai simplă și răcoritoare pentru mese ușoare sau picnicuri.

×
Subiecte în articol: Numai de bine retete salata de vara
Cele mai noi știri
Parteneri
x close