La ce trebuie să ne gândim când vine vorba de pachețelul pentru școală:
1. Igiena înainte de toate. Când facem pachețelul pentru școală trebuie pus înainte de toate, în ghiozdan, un articol de igienă pentru dezinfectarea mâinilor înainte de masă (gel antibacterian, șervețele umede, etc).
2. Aspectul pachețelului. Pentru copii aspectul alimentului contează enorm, de aceea se pot folosi caserole mici și colorate, cu capac, pentru ca alimentele să rămână integre ca formă.
3. Conținutul pachețelului
- Sandwich-uri cu pâine integrală sau de secară, cu brânză nesărată sau carne de pui/curcan și foaie de salată
- Fructe proaspete sau suc proaspăt stors
- Legume proaspete curățate și tăiate în felii sau rondele: ardei, gogoșari, morcovi, țelina, împreună cu migdale
- Fructe uscate în amestec cu nuci, migdale, alune neprăjite
- Sana sau lapte bătut natural (ambalate în recipienți cu dop etanș) cu biscuiți digestivi (bogați în fibre) sau cu o chiflă de graham unsă cu unt de arahide.