Antena 3 CNN Life Topul celor mai scumpe oraşe din lume pentru expați

Topul celor mai scumpe oraşe din lume pentru expați

cel mai scump oras
Topul celor mai scumpe oraşe din lume pentru expați
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2024   •   09:46

Mercer a publicat luni un sondaj în care prezintă topul celor mai scumpe oraşe în care expaţii aleg să se mute în căutarea unui loc de muncă mai bun. În cadrul sondajului a fost analizat prețul alimentelor, a chiriilor şi a serviciilor. 

Să te muţi într-un oraş străin doar pentru locul de muncă poate fi uneori o decizie dificilă. Hong Kong a luat din nou titlul de cel mai costisitor oraș pentru angajații care provin din alte ţări. 

Conform sondajului  Mercer privind costul vieții din 2024, orașul asiatic, care a ocupat și fruntea listei anuale în 2022 și 2023, a fost urmat îndeaproape de Singapore, pe locul doi.

Raportul a examinat 226 de orașe pe baza costului comparativ a peste 200 de articole în fiecare locație, inclusiv transport, mâncare, îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic și divertisment.

Prețul pentru o duzină de ouă, un litru de ulei de măsline și o cafea s-au numărat printre cele 200 de produse luate în considerare la stabilirea clasamentului pentru costul vieții în fiecare dintre orașe. Potrivit studiului, prețul uleiului de măsline a fost cea mai notabilă creștere. 

De asemenea, potrivit raportului, piețele de locuințe scumpe și costurile crescute pentru transport, bunuri și servicii sunt printre motivele pentru care costul vieții în orașele de top este deosebit de ridicat.

Clasamentul orașului pentru costul vieții în 2024

1. Hong Kong
2. Singapore
3. Zurich, Elveția
4. Geneva, Elveția
5. Basel, Elveția
6. Berna, Elveția
7. New York
8. Londra, Regatul Unit
9. Nassau, Bahamas
10. Los Angeles

×
Subiecte în articol: cel mai scump orase
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close